Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πρώτη θέση για την Ομάδα Ρομποτικής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου.



Πρώτη θέση για την Ομάδα Ρομποτικής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου. 

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, στο 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχε και το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Βελλάς με την ομάδα V-Robot αποτελούμενη από τους μαθητές Αλέξανδρο Κοσμά, Αριστοτέλη Μπαμπούλια, Ηλία Γκίζα, Παναγιώτη Λαμπρίδη και Στέφανο Σιουρά και τη μαθήτρια Μάνθα Πιπεριά. Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβε η καθηγήτρια πληροφορικής του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς Βασιλική Μήτρακα.

Η ομάδα του σχολείου μας κατάφερε την ύψιστη διάκριση, καθώς στην πρώτη τους συμμετοχή σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής κατέλαβε την 1η θέση στην κατηγορία του Λυκείου με θέμα: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα». Η ομάδα θα εκπροσωπήσει το σχολείο στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. 



Αρωγοί της όλης μας προσπάθεια υπήρξαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλέξανδρος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μητροκώστα Παναγιώτα, η Διευθύντρια του ΓΕ.Ε.Λ. Βελλάς κ. Καλύβα Ελένη. 









Αποσπάσματα από το Ήπειρος ΤV1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου